מהפכת התקשורת חודרת למשפחה ומשפיעה על דפוסי החברות של הילדים. המשפחה מאבדת את בלעדיותה כתא החברתי הבסיסי, וההורים מאבדים את השפעתם הבלעדית על הילדים. הילדים כיום הם חלק מקהילות אלקטרוניות בעלות נורמות וקודים התנהגותיים משלהן, העומדים לעיתים בסתירה למסרים ולערכים שמנסים להנחיל ההורים במשפחה.
קראו את הכתבה המלאה משפחה ואינטרנט- אויב או אוהב? וצפו בסרטון שלפניכם.
הביעו דעתכם על התופעה המוצגת בסרטון ובמאמר, נמקו אותה והביאו דוגמות (כתבו לפחות 15 שורות).
תוכלו להיעזר בכתבות נוספות העוסקות באותו נושא, כמו כן תוכלו להפנות לחיזוק דבריכם למידע מעודכן.
נסחו כותרת פיקנטית לתגובתכם.
בחרו תגובה אחת של אחד מעמיתכם לכיתה והתייחסו לדבריו.
קראו את הכתבה המלאה משפחה ואינטרנט- אויב או אוהב? וצפו בסרטון שלפניכם.
תוכלו להיעזר בכתבות נוספות העוסקות באותו נושא, כמו כן תוכלו להפנות לחיזוק דבריכם למידע מעודכן.
עבודה נעימה!
תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקגיא וניצן.
מחקאנחנו מאוד מסכימים אתך, לגבי זה שהמשפחה המודרנית שונה מהמשפחה בעבר, מכיוון שהטכנולוגיה שינתה אותה, ומבחינת ההווי המשפחתי, שינתה לרעה.
תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקfamily net
השבמחקמהפכת התקשורת חודרת למשפחה ומשפיעה על דפוסי החברות של הילדים. המשפחה מאבדת את בלעדיותה כתא החברתי הבסיסי, וההורים מאבדים את השפעתם הבלעדית על הילדים. הילדים כיום הם חלק מקהילות אלקטרוניות בעלות נורמות וקודים התנהגותיים משלהן, העומדים לעיתים בסתירה למסרים ולערכים שמנסים להנחיל ההורים במשפחה.
אנו מסכימות עם טענה זו ולכך מספר סיבות:
בעבר, הילדים היו יוצאים מבתיהם, משחקים בשכונה, עושים פעילות ספורטיבית ומנהלים את חיי החברה שלהם פנים מול פנים ולא דרך צג המחשב.
כיום, הילדים מנהלים את חיי החברה שלהם דרך מכשירי הטכנולוגיה בלבד ובכך נפגמות מערכות היחסים שלהם עם חבריהם.
בנוסף לכך, התקשורת והאינטראקציה עם ההורים נפגעת בצורה ישירה מכיוון שרוב חיי הילדים מתנהלים דרך המכשירים, הילדים פשוט הפסיקו לשתף ולדבר עם ההורים. עוד חיסרון, הוא שאין לדעת מה עושה הילד בזמן הפנוי שלו מול המחשב, להוריו אין שליטה על מעשיו- לאיזה תכנים הוא נחשף, באיזה אתרים הוא מבקר ועם מי הוא משוחח במסגרת האינטרנט.
יתרה מזאת, לעתים התכנים באינטרנט הם תכנים אלימים או מיניים שיכולים להשפיע על הילדים לרעה.
לסיום אנו ממליצות להורים להגביל את שעות הגלישה של ילדם וגם לפקח על האתרים שבהם הוא גולש.
ניצן בינור ועדי רביבו
אנו מסכימות עם טענתכן. יש לפקח על הנעשה במחשב של הילדים ואף רצוי שההורים יקדישו זמן איכות לילדיהם בעצמם ויחנכו אותם כרצונם. כמו כן, אנו מסכימות עם הטענה שחיי החברה של הדור הצעיר מנוהלים דרך מכשירי הטכנולוגיה ובכך נפגמות מערכות היחסים עם החברים משום שאין אינטראקציה ממשית וכאשר מתכתבים עם חברים, כל אחד עלול להבין את חברו לא במשמעות המכוונת.
מחקתגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקישנם הטוענים כי, כיום הטכנולוגיה "כבשה" את העולם. כמעט שאין משפחות ללא אינטרנט, טלוויזיה וסלולרי. דבר זה גורם לריחוק רב בין בני המשפחה.
השבמחקהננו מסכימים עם טענה זו, הואיל ובעבר היה קירוב רב בין בני המשפחה, בעיקר מפאת הסיבה שלא הייתה חלופה לכך, לא היה דבר אחר לעשות. בניגוד לכך, כיום,
המצב גרוע בהרבה, כשיש טלוויזיה, "אייפונים", "סמארטפונים", מחשב ואינטרנט, כבר לא מתייחסים למשפחה כמו בעבר. לדוגמה: משפחת שטיין בשנות ה-60 הייתה משפחה חמה ומאוחדת. כשהם התיישבו לאכול, כולם היו מרוכזים באוכל ובשיח משפחתי. משפחת שטיין כיום אוכלת ארוחת ערב. בני, הילד הקטן, יושב על המחשב הנייד ומדבר עם חברים תוך כדי האוכל. נועה, "מתעסקת" ב"ווטסאפ" בסלולארי שלה וההורים צופים בטלוויזיה. אך, חשוב לציין כי הטכנולוגיה הביאה עמה יתרונות רבים, שאסור להתעלם מהם: הנגישות והקלות לגשת למאגרי מידע באינטרנט, האפשרות לתקשר דרך האינטרנט בחינם, היכולת להתעדכן (מבחינה חדשותית) ועוד.
הננו סבורים, כי לטכנולוגיה יתרונות וחסרונות רבים. ועל מנת לצמצם את החסרונות עד כמה שניתן, יש להציב גבולות ולחנך את הילדים בהתאם מגיל קטן: אין טכנולוגיה בזמן ההווי המשפחתי.
גיא וניצן.
אנו מסכימים עם טענתכם שהטכנולוגיה "כבשה" את העולם. אהבנו שהתייחסתם גם ליתרונות וגם לחסרונות של הטכנולוגיה. אהבנו מאוד את הנימוקים שלכם, הם היום מאוד משכנעים וגם הדוגמאות שהבאתם היו יפות מאוד.
מחקעמית ויואב נחמני.
תגובה מאת דניאל וגיל =]
מחקאנו מסכימות עם טענתכם כי הטכנולוגיה "כבשה" את העולם. אהבנו את הדוגמאות והנימוקים שלכם , הם היו משכנעים והטקסט היה מעניין מאד .
טכנולוגיה + משפחה = בלאגן!
השבמחקבשנים האחרונות הטכנולוגיה בארצנו התפתחה מאוד ובכל יום התעשייה הטכנולוגית מפתחת משהו חדש שתוך רגע כולם "מכורים" אליו ולא יכולים להתנתק ממנו.
אנו חושבים שהטכנולוגיה פוגעת בחיי החברה ובחיי המשפחה שלנו שהיו נהדרים עד בואה של הטכנולוגיה המודרנית. הטכנולוגיה המודרנית גורמת לאנשים להיות מרוכזים בכל המוצרים החדשים והמפתים ולשכוח לגמרי מהמשפחה . כמו כן, בגלל הטכנולוגיה נוצרים ריבים ובעיות במשפחה שגורמים לוויכוחים בלתי פוסקים ובכך פוגעים ביחסים הפנימיים בתוך המשפחה. בנוסף לכך בגלל המכשירים החשמלים אנשים הפסיקו לצאת מהבית, לטייל בטבע ולראות נופים מדהימים בארצנו ובמקום לצאת בשבתות ובחופשות הם נשארים בבית מול הטלוויזיה ולמחשב כמו מהופנטים. יתרה מזאת, בגלל שהטכנולוגיה התפתחה כל כך אנשים הפסיקו לעשות ספורט וללכת לחדר כושר ובמקום הפעילות הגופנית אשר כל כך חשובה לנו באה הטלוויזיה שהורסת את העיינים ומנוונת לנו את המוח.
אולם, יש אנשים אשר היו מתנגדים לדעתנו בטענה שהטכנולוגיה לא רק גורמת לחיינו דברים לא טובים אלה גם מרחיבה את הידע הכללי שלנו עם האינצקלופדיות האינטרנטיות ומקורות המידע הרבים שאשפר היום למצוא במחשב. בנוסף הם היו טוענים שאין שום דבר רע בלשבת כל המשפחה מול הטלוויזיה ולצחוק מאיזו תוכנית סטירה לכל המשפחה ולבלות קצת זמן איכות בנוח ובכיף.
לסיכום, אנו מצעים למשפחות בהם הטכנולוגיה השטלתה על סדר היום ועל חיי החברה להציב גבולות ברורים לכל הני המשפחה ולהקציב זמן מוגבל ביום לטלוויזה ולמחשב ובכך נוכל להינות מהדברים החדשים שהטכנולוגיה מציעה לנו וגם לפחת את חיי החברה שלנו בתוך המשפחה.
עמית אליהו ויואב נחמני.
אני מסכים אם טענתכם שהטכנולוגיה החדשה פוגעת בחיי החברה והמשפחה ובנוסף אהבתי את הצעתכם להציב גבולות את האנשים במשפחה בנוגע לכמות השעות שבהן משתמשים במכשירים הטכנולוגים.
מחקאנו מאוד אהבנו את הטקסט שלך- הנימוקים שהבאתם היו מנומקים ומעניינים ואנו מסכימים עם הטענה שלך, המבנה והשפה של הטקסט מאוד טובים, אך יש חזרות רבות על מילות קישור- למשל בפסקה השנייה והשלישית הוספתם לכל משפט מילות קישור, אנו מציעים לכם להשתמש להפחית את השימוש במילות הקישור ולנסח משפטים פחות מסורבלים(:
מחקאלעד מליס ומאי צבחון
תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקתגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
מחקתגובה מאת רום צ וליאור צ
מחקאנו מסכימים עם טענתכם ואהבנו את הנימוק שנתתם על מנת לבסס את טענתך - שעולם הטכנולוגיה יוצר מצב מסוים של ריחוק וקרירית (חוסר רגש). בנוסף לכך הפתיחה שלכם סיקרנה אותנו וגרמה לנו להמשיך לקרוא בכיליון עיניים את המשך הטקסט.
אתם צודקים באומרכם כי יש לדעת היכן להניח את הגבול הדק בין טכנולוגיה לאנושות וכי יש לשמור על האיזון.
נהננו מאוד !
תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקתגובה מאת איתם שושני
מחקהנני מסכים עם הטענות והנימוקים שלך מפני שהם נכונים ומשכנעים אך מה שהרשים אותי יותר בטקס זה הטענת נגד שלך שטכנולוגיה יכולה לקרב בין המשפחה וזה שאמרת שרוב המקרים זה לא כך שיכנע עוד יותר וביסס את כל הטענות האחרות בכך שזו עובדה.
אנו מסכימות עם טענתכם כי הטכנולוגיה אכן משפיעה על קשרי המשפחה, טענת הנגד שלכם חיזקה את טענה זו אך שימו לב שבסיום ישנה חזרה קטנה ממילות הפתיח:)
מחקצ'אט זה רק באינטרנט לא במשפחה
השבמחקהאינטרנט הפך למרכיב חיוני ונגיש בחיינו. עידן הטכנולוגיה השפיע על האנושות. הוא קידם אותה ושיפר את איכות החיים של בני- האדם. למרות שיתרונותיה רבים יש לה גם חיסרון אחד גדול, השפעת האינטרנט על המשפחה. האינטרנט ואמצעי התקשורת מרחקים את בני המשפחה ולעיתים אף פוגעים במערכות היחסים שלהם.
המשפחה המודרנית עומדת כיום בפני אתגרים חדשים, עליה להתמודד עם הניכור והריחוק שקצב החיים והחשיפה לאמצעי התקשורת יוצרים ולמצוא מרחב חדש בו יוכלו חבריה למצוא דרכים חדשות לתקשר באופן יעיל ומזמין, לפתור קונפליקטים, להעמיק את ההיכרות ואת הקשר. האינטרנט, ככלי נגיש מכל מקום ובכל זמן יכול לספק מרחב זה. היותו כלי נגיש ומועדף הופך את המפגש לנוח, פחות מאיים. אולם, באינטרנט ישנם תכנים שמשפיעים על החינוך של הילדים וחושפים אותם למקורות שבסופו של דבר פוגעים בחינוך הביתי שהם מקבלים, למשל אתרי מין. כמו כן, הדור הצעיר מפתח תלות באמצעי הבידור שהטכנולוגיה מספקת והוא מתרחק מבני המשפחה ונוצר ריחוק, מערכת היחסים בין ההורים לילדים נהיית פחות חזקה כי לילדים יש מקורות השפעה שונים והחינוך הביתי שהילדים מקבלים לא נטמע בהם. בנוסף לכך, בשל היותו של האינטרנט מקור זמין, כל אחד מבני המשפחה יכול להשתמש בו בקלות – מחקרים וסקרים מצביעים על כך שרכישת הידע והמידע באמצעות אמצעי התקשורת ההמוניים, תופסת מקום מרכזי בחייה של המשפחה ובמשאבי הזמן העומדים לרשותה. מכיוון שהנגישות למידע מתאפשרת לכולם, המידע הפנימי של המשפחה, האותנטי, נעלם.מכל הנאמר לעיל, ניתן לראות שהטכנולוגיה קורעת את הדבק בין בני המשפחה. אנו ממליצות על כך שהזמן שהילדים וההורים מבלים ביחד יהיה גדול מהזמן שהילדים "מבלים" עם מחשב.
תגובה מאת אילון בסירטמן וגל שוחט
מחקאיננו מסכימים עם טענתכם מכיוון שלמרות חסרונותיו הרבים של האינטרנט, הוא יכול ליצור רגעים רבים ומשתופים בין בני המשפחה ,בהם הם יושבים, צוחקים או צופים בסדרה או בסרט ומאחדים את אחדות המשפחה.
לעומת זאת טענתכם נכונה ואכן אינטרנט מציג לילדים תכנים שמשפיעים על החינוך של הילדים וחושפים אותם למקורות שבסופו של דבר פוגעים בחינוך הביתי שהם מקבלים, למשל אתרי מין.
הסכמנו חלקית עם דעתכים, אך הכותרת יפה והמלל מאורגן ומוצג בשפה גבוהה.
המשפחה - מודל 2012
השבמחקטקסט מאת גל שוחט ואילון בסירטמן
מציאת משפחה בימינו אשר לא לוקחת חלק בהתפתחות המודרנית היא פעולה קשה למדי, ואף בלתי ישימה. הטכנולוגיה לוקחת חלק גדול בחיי כולנו, ובמיוחד בשנים הללו, אשר בהן הטכנולוגיה מתקדמת באופן יותר מהיר מתמיד, ולא נראית נקודת עצירה באופק. השאלה האמיתית בתקופה הזאת היא – איך משפחה יכולה לשמור על קשרים טובים במאה העשרים ואחת?
המשפחה בימינו היא לא עניין פשוט בהשוואה לעבר, הילדים נוהגים להתמרד בהורים באופן תדיר, והחידושים של המאה העשרים ואחת אף מחריפים ויכוחים בקרב בני המשפחה, אפילו על נושאים מזעריים שלא מצריכים ויכוח גדול. לעניות דעתנו, הטכנולוגיה היא מוצר חיוני למשתמש בימינו, ויש לשלב אותה עם הנורמות שבחיי המשפחה בגלל מספר סיבות: ראשית, התוספת הגדולה ביותר של הטכנולוגיה של ימינו היא כנראה, רשת האינטרנט. רשת האינטרנט מספקת צרכים רבים לבני המשפחה, היא נותנת ידע זמין ואקטואלי לרוב השאלות שעולות בראשנו, ואפילו נותנת מידע במצב של טקסט בלתי רציף, כגון תמונות, סרטונים, קבצי קול ועוד, עוד תוספת משמעותית שנוספה לחיי היום – יום שלנו היא הטלפונים ה"חכמים", שמכילים בתוכם עולם שלם של מידע, וקבצים ייעודיים שנועדו לספק את צרכינו בתחומים שונים.
יש הגורסים כי המהפכה הטכנולוגית משפיעה לרעה על חיי המשפחה ויש לעצור אותה בקרב התחום הנ"ל, אך אנו גורסים כי טעות בידם, מפני שהיתרונות של ההתפתחות הטכנולוגית עולים על החסרונות, ומעבר לכך – יכולים לתרום להבנה של בני המשפחה אחד בשני.
לאור מה שנאמר לעיל, אנו מסיקים כי כדאי למשפחות לשלב חידושים טכנולוגיים בקרבתן, לשיפור הקשר ולקבלת תרומה בתחומים רבים, מה שיעשיר את החוויה המשפחתית ו"ייתן עוד טעם לחיים".
תגובה לדברי אילון וגל.
השבמחקאנחנו חושבים שאתם צודקים בכך שמשפחות בימינו לוקחות חלק בהתפתחות המודרנים של היום.
משפחה טכנית- יאן ועוז.
השבמחקכיום רבות המשפחות אשר משתתפות בהתפתחות העידן המודרני והקידמה הטכנולוגית.
לדעתנו הקידמה וההתפתחות של הטכנולוגיה פוגעות ביחסי המשפחה, ניתן לראות זאת בסרטון שמפורסם למעלה אשר מתאר איך כל אחד מבני המשפחה מתעסק באחד מהמכשירים הטכנולוגים החדשים והמתקדמים ומנותק מהסובבים אותו.
יש הטוענים שלמרות זאת הטכנולוגיה המתקדמת עוזרת רבות בחיינו, ברמת החיים ובאיכותה, ברפואה (מכשירים טכנולוגים חדשים שמצילים חיי אדם), מרחיבה את הידע של בני האדם, ובעוד דברים רבים שחשובים בחיינו.
למרות זאת אנו סבורים שיש להפחית את הקדמה הטכנולוגית מכיוון שהיא פוגעת ביחסי המשפחה ובתקשורת בו ובתקשורת ויחסי בני האדם.
אנו ממליצים להמשיך לפתח את הטכנולוגיה ואת ההתפתחות המודרנית אך לצמצם אותם ולהפחית את כמויות המוצרים והמכשירים הטכנולוגים.
לא מדברים דרך האצבעות, בשביל זה נוצר פה.
השבמחקמאת איתם שושני
ההתקדמות הטכנולוגית עזרה להתפתחות האדם בהרבה דברים כגון ניצול זמן וכוח אדם בהעברת מידע, תקשורת ביותר מכמה דרכים בודדות שהיו בעבר וגם הבריאות של האדם רק משתפרת ככל שמתעדכנים יותר מכשירי רפואה ותרופות.
אך יש הטוענים שטכנולוגיה לא הועילה במיוחד והם מתכוונים לאופן החברתי.
למרות שניתן ליצור קשר דרך הפלאפונים והצ'אטים באינטרנט שבם משקיעים הרבה זמן כדי לדבר ובכך ליצור קשר עם יותר אנשים ואף להכיר הרבה חברים חדשים, אך מנגד כמות המפגשים החברתיים, מפגשי הספורט ובכללי כמות הפגישות פנים מול פנים של בני אדם הולך וקטן, וגם במשפחה הפרטית הקשר כבר נהיה פחות הדוק כי ברגע שאחד עם אוזניות, אחד עם טלוויזיה, ואחד עם מחשב כבר אין שיחה וקשר בין המשפחה, הארוחות המשפחתיות כבר לא מתקיימות כי כל אחד עסוק בשלו ואוכל בזמן אחר, השיחות בסלון כבר לא קורות מפני שהמחשב והטלוויזיה הם עיסוק טוב יותר.
לאור הנאמר בטקסט הנני ממליץ להשתמש בטכנולוגיה מפני שזהו אמצעי נחוץ להרבה דברים, אך אין שום צורך להגזים ואף מומלץ לפי דעתי להגביל את זמן השימוש במחשבים וטלוויזיות כדי לעודד מפגשים ושיחות משפחתיות.
חוסר בתקשורת-עדן שוקר וליאור מלאכי.
השבמחקהאם נכחתם במצב בו כל אחד מבני המשפחה אחז במכשיר טכנולוגי תקשורתי, כל אחד עסק בענייניו, האווירה הייתה שקטה ושררה דממה, ולא התנהלה אינטראקציה בין היושבים בבית? או שאימא קראה שוב ושוב לאחיך והוא היה כל כך שקוע במסך הטלוויזיה ולא השיב מענה?
לצערנו מצבים כאלה מתרחשים ובתדירות גבוהה בימנו. מהפכת הטכנולוגיה התקשורתית והחדשנית חדרה לחיינו והיא משפיעה רבות על התא המשפחתי ועל דפוסי ההתנהגות של בני המשפחה. האינטרנט, המצאת המאה ה-20, נתפס כאויב המאיים על הקרבה שבין בני המשפחה בחברה המודרנית של היום. אנו סבורות כי אכן האינטרנט פוגע במסגרת המשפחה ומנתק את בני המשפחה אחד מן השני. לפני מהפכת התקשורת אשר נחלה הצלחה כה גדולה, המשפחה נהגה לבלות יחדיו ולשוחח בסלון הבית , ללא צורך או שימוש במחשב, ללא טלוויזיה וללא טלפונים, באמצעות תקשורת ממשית, אחד מול פניו של האחר. באופן זה, בני המשפחה היו מלוכדים יותר ומחוברים יותר אחד עם השני. כיום רבים מן הילדים נוהגים מיד עם חזרתם מבית הספר לגשת ישרות למחשב ולגלוש במרשתת, הם לא משתפים את הוריהם במצבם. והקשר עם ההורים מתערער, והילדים לאט לאט מתרחקים ממשפחתם. אנו שואלות לאן נעלמה לה האינטראקציה בנינו לבין חברינו? לאן נעלמה לה הדינאמיקה החברתית שהייתה בחברה? אנשים רבים גולשים במהלך היום שעות על גבי שעות באתרי חבריות כגון: "פייסבוק" ו"מקושרים" ומתכתבים עם חבריהם באמצעות צ'אטים הם אינם מתראים איתם ונפגשים עם חבריהם ומשפחתם במהלך היום, הרי לכולנו יותר נוח וקל להישאר בבית ולהתעדכן משם. הגיע הזמן להשים לב כיצד באיטיות בלתי נתפסת נפגע הגיבוש בינינו לקרובים אלינו. הגיע הזמן לקחת לצומת ליבנו את המתרחש ולתפוס את עצמנו בידיים אנו לא אומרות שצריך להחרים ולהימנע מטכנולוגיה זהו אינו פיתרון יעיל במיוחד, אלא אנו ממליצות לכם להקציב מספר שעות ביום לשימוש בה כדי להשיב את החיבור והליכוד בחזרה.
אנו מסכימות עם טענתכן ותומכות בה, הנימוקים שלכן משכנעים מאוד. אהבנו את הדוגמאות הרבות שהשתמשתן כדי להמחיש את הטענה,את הפתיח, וכיצד הטכנולוגיה מערערת את הקשר בין בני המשפחה.
השבמחקיתרה מזאת, כמוכן, אנו סבורות כי צריך להקציב מספר מצומצם של שעות לשימוש במחשבים ובטכנולוגיה, כדי שהאחדות והקרבה בין בני המשפחה יישאר.
בניגוד לאלה, לדעתנו ישנו קצת מחסור בסימני פיסוק, למשל במשפט הזה- .."ומתכתבים עם חבריהם באמצעות צ'אטים הם אינם מתראים איתם"...
נקודה צריכה לבוא לאחר המילה צאטים.
הטקסט הינו טקסט מצוין ומשכנע.
עדי וניצן
משפחת wi-fi
השבמחקמתי לאחרונה יצא לכם ללכת לספריה בעיר ולחפש מידע באינציקלופדיה? או לקרוא לאחד האחים מהחדר השני? בטח אינכם זוכרים את הפעם האחרונה כיוון שבשנים האחרונות הטכנולוגיה מתפתחת במהירות ואנו לא עומדים בקצב. כל המידע הנחוץ לנו נמצא באינטרנט, תקשורת בין אנשים מתבצעת באמצעות רשתות חברתיות או תוכנות שונות המאפשרות שיחות וידאו והתכתבות.
לדעתנו, הטכנולוגיה המתפתחת מזיקה לחברה בכך שהיא מפתחת יחד איתה דפוסי התנהגות חדשים ובכך הסמכות ההורית במשפחה פוחתת. כלומר, הילדים מנהלים שיחות, עם חברים אישיים או מכרים מהרשת, על נושאים שונים ומרובים ללא ידיעת ההורים.
נוסף על כך, הילדים לומדים דרכי התנהגות שונים גם מהתכנים בהם הם צופים בטלוויזיה מידי יום, ואף ממשחקי המחשב האלימים.
לדוגמא: בעבר, הילדים היו יוצאים לרחובות לשחק יחד בקלאס, מחבואים או תופסת. כיום, הילדים מבזבזים את זמנם בישיבה ממושכת מול מסכי הטלוויזיה והמחשב על חשבון הזמן שלהם להיפגש עם חברים.
נוסף על כך, ישנן משפחות אשר מבלות את ארוחות הערב המשפחתיות שלהן בצפייה בטלוויזיה וכך נמנעת מהן האפשרות לתקשורת בין ההורים לילדיהם על חוויותיהם מהיום שחלף.
כל הנאמר לעיל, הטכנולוגיה המתפתחת פוגעת בתקשורת המשפחתית והחברתית בכך שהיא פיתחה דרכי התנהגות חדשות לפיהן הילדים גדלים וחבל שכך.
גיל שרר ודניאל אבירם
תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקהמשפחה הטכנולוגית? מאת רום וליאור צ
השבמחקכיום הטכנולוגיה מתפתחת בצעדי ענק ותופסת חלק נכבד בחיינו,בכל בית כיום אפשר למצוא מכשירים אלקטרונים חדישים.
השאלה האמיתית בחיינו ביום יום היא האם הטכנולוגיה משפיעה על הקשרים במשפחה.
אנו חושבים שהתשובה היא חיובית,אנו חושבים כי מהפכת התקשורת חודרת למשפחה ומשפיעה על דפוסי החברות שלהילדים. המשפחה מאבדת את בלעדיותה כתא החברתי הבסיסי, וההורים מאבדים אתהשפעתם הבלעדית על הילדים. הילדים כיום הם חלק מקהילות אלקטרוניות בעלותנורמות וקודים התנהגותיים משלהן, העומדים לעיתים בסתירה למסרים ולערכיםשמנסים להנחיל ההורים במשפחה.
בנוסף לכך הטכנולוגיה משפיעה על זמן האכות של המשפחה ביחד,והופכת את בני המשפחה למעיין "רובוטים" שעסוקים רק בעצמם ובציוד הטכנולוגי שלהם.
כמו שראינו בסרטון הטכנולוגיה משתלטת עלינו ועל קשרינו עם המשפחה,ההורים לא שמים לב לשינויים של ילדיהם ו"דבוקים" אך ורק למכשירם.
יש הטוענים כי הטכנולוגיה מחברת בין המשפחה ומחזקת את קשריהם,אנו סבורים שטעות בידם מכיוון שהטכנולוגיה רק מרחיקה את בני המשפחה,ולכל אחד מעניין רק מה קרה ל"אייפון" שלו או למחשב הנייד החדש שהוא קנה.
אין אנו אומרים כי הטכנולוגיה והתפתחותה היא דבר רע,והיא אף יכולה לקרב בין בני המשפחה אך ברוב המקרים זה לא כך.
אנו מקווים שהטכנלוגיה המתפתחת במהירות לא תפריד בין משפחותינו, ולא תהווה מכשול להתפתחות היחסים במשפחה או מחוץ לה.
תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקI משפחה
השבמחקהמשפחה בעידן המודרני שונה מהמשפחה בשנים עברו בגלל פריצת האינטרנט לתודעה העולמית והשימוש הנרחב בו. אני מתנגד לשינוי זה מכיוון שכיום המבנה והסולידריות הפנימיים שפעם איפיינו משפחות התערער עקב פריצתם של עשרות סוגי מכשירים חדשים ומתוחכמים שמאפשרים לנו "להיות" במקום אחר בזמן שאנחנו על יד השולחן אוכלים ארוחת משפחתית, דוגמה מצויינת למכשירים מסוג זה הם הסמרטפונים. כמעט ולא קיים בן נוער שלא היה מחליף בשמחה את יד ימינו כדי לקבל "I phone" או מכשיר אחר מסוג זה בלי לחשוב פעמיים. בנוסף על כך עוד אחת מהבעיות שהביאו איתם הסמרטפונים הם בעית תקשורת שקשה לגבור עליה וכך מתגברת תחושת הבידוד והקיפוח בתוך המשפחה, ההורים מעבדים את היכולת לשלוט על ילדיהם, ובגלל חוסר השליטה הזה כל ריב עלול להפוך לקרב של ממש. יש הטוענים שהאינטרנט כמעט כולו חיובי, ואין בו מן הרע אבל אני מתנגד לדעה מכיוון שהאינטרנט הוא אליה וקוץ בה מפני שבחלק מהתכנים שמועלים אליו יש גם תכנים שלילים שיכולים לפגוע בתא המשפחתי . לסיום אני מציע להורים לדבר עם ילדיהם ולהגביל להם את שעות השימוש היומיות בגלישה באינטרנט כדי שלא יסחפו.
קצר בתקשורת- עדן וליאור מלאכי -תיקון-
השבמחקהאם נכחתם במצב בו כל אחד מבני המשפחה אחז במכשיר טכנולוגי אחר, כל אחד עסק בענייניו, האווירה הייתה שקטה ושררה דממה, ולא התנהלה אינטראקציה בין היושבים בבית? או שאימא קראה שוב ושוב לאחיך והוא היה כל כך שקוע במסך הטלוויזיה ולא השיב מענה?
לצערנו מצבים כאלה מתרחשים ובתדירות גבוהה בימנו. מהפכת הטכנולוגיה התקשורתית והחדשנית חדרה לחיינו, והיא משפיעה רבות על התא המשפחתי ועל דפוסי ההתנהגות של בני המשפחה. האינטרנט, המצאת המאה ה-20, נתפס כאויב המאיים על הקרבה שבין בני המשפחה בחברה המודרנית של היום. אנו סבורות כי אכן האינטרנט פוגע במסגרת המשפחה, ומנתק את בני המשפחה אחד מן השני. לפני מהפכת התקשורת אשר נחלה הצלחה כה גדולה, המשפחה נהגה לבלות יחדיו ולשוחח בסלון הבית, ללא צורך או שימוש במחשב, ללא טלוויזיה וללא טלפונים, אלא רק באמצעות תקשורת ממשית, אחד מול פניו של האחר. באופן זה, בני המשפחה היו מלוכדים יותר ומחוברים יותר אחד עם השני. כיום רבים מן הילדים נוהגים מיד עם חזרתם מבית הספר לגשת ישרות למחשב ולגלוש במרשתת. הם לא משתפים את הוריהם במצבם, הקשר עם ההורים מתערער, והילדים לאט לאט מתרחקים ממשפחתם.
לאן נעלמה לה האינטראקציה בנינו לבין חברינו? לאן נעלמה לה הדינאמיקה החברתית שהייתה?
אנשים רבים גולשים במהלך היום שעות על גבי שעות באתרי חבריות כגון: "פייסבוק" ו"מקושרים", ומתכתבים עם חבריהם באמצעות צ'אטים. הם אינם מתראים עם חבריהם ומשפחתם במהלך היום. הרי לכולנו יותר נוח וקל להישאר בבית ולהתעדכן משם. הגיע הזמן להשים לב כיצד במהירות בלתי נתפסת נפגע הגיבוש בינינו לבין הקרובים אלינו. הגיע הזמן לקחת לתשומת ליבנו את המתרחש ולתפוס את עצמנו בידיים. אנו לא אומרות שצריך להחרים ולהימנע מטכנולוגיה, זהו אינו פיתרון יעיל במיוחד, אלא אנו ממליצות לכם להקציב מספר שעות ביום לשימוש בה כדי להשיב את החיבור והליכוד בחזרה.
כשאתה רק מקליד, אתה יכול בטעות לשכוח לדבר
השבמחקמאת: אופיר שכטר ועידן לופטיג
ארוחות משפחתיות?! שיחות ארוכות?! ההורים כמודל לחיקוי?! בעתיד הקרוב רצף המילים הללו ישמעו כבדיחה כושלת.
זה הזמן להגיד להתראות לעידן האנשים ושלום לעידן המחשבים!
מהיום, מודל לחיקוי יהיה אנשים מושלמים ויפים. מהיום, שיחות הנפש יתקיימו בצ'אטים מול אנשים זרים. מהיום, ארוחות משפחתיות לא יהיו זמן לשיתוף חוויות אלא לשיתוף סטטוסים.
נשמע מפתה? הייתם מעוניינים לחיות בעולם מנותק מכל רגש אנוש? סביר להניח שלא. טוב חבל, העידן הזה מתקרב בצעדי ענק ולא נראה שיש משהו שאנחנו יכולים לעשות כדאי לעצור אותו.
אנחנו חייבים לציין כי התפתחות הטכנולוגיה תרמה רבות לפיתוח הצרכים האישיים של בני האדם. אך, ההתפתחות הטכנולוגית גרמה גם לאנשים להיות מנותקים מן הסביבה ומרוכזים בסמארטפון או בכל מכשיר חכם אחר אשר יוצר לנו גירויים ללא הפסקה. כך נוצר מצב של אי תקשור עם האנשים בסביבה. מצב זה נוצר גם בקן המשפחתי, כל אדם מרוכז במכשיר אלקטרוני אחר, וכך התקשורת והכימיה בין בני המשפחה יורדת. בנוסף לכך, רוב קשרי החברות בין בני הנוער מתרחשים בעולם הוירטואלי, וכך נפגמת מערכת יחסים חברית אמיתית. כשהנערים נפגשים, הם יושבים על הספה וכל אחד עסוק בשלו ובכך נמנעת דרך תקשורת בריאה. יש הטוענים שמהפכת האינטרנט היא מהפכה חיובית, אך איננו מסכימים איתם מכיוון שישנם תכנים רבים בעולם תוכן זה שיוצרים עולם מושלם הנוגד את המציאות, וככול שהעולם בחוץ לא טוב, אנחנו יותר מתכנסים לתוך עצמנו(ולבדידות הטכנולוגיה) מה שיוצר מעגל אין סופי של בידול מהסביבה.
לעניות דעתנו, אנשים צריכים ללמוד לשים לעצמם גבולות ולדעת מתי הם עוברים את הגבול, מתי האיזון בין אנשים לטכנולוגיה נשבר. על מנת לעזור להגיע למצב הזה, אנו ממליצים להעביר סדנאות והרצאות לציבור הרחב בנושא.
משפחה מודרנית/ מאי צבחון ואלעד מליס
השבמחקכפי שידוע לנו, בשנים האחרונות הטכנולוגיה בארץ ובעולם התחילה להתפתח בקצב מהיר ובכך גורמת לשינויים רבים בתא המשפחתי. בני המשפחה, ובעיקר הילדים בה, מתחילים להקדיש יותר ויותר זמן לשימוש באמצעים טכנולוגיים שונים כמו פלאפון ומחשב, והרבה פחות להתעסקויות אחרות.
לעניות דעתנו, הטכנולוגיה המודרנית פוגעת רבות בחיי המשפחה ולכך מספר סיבות.
כאשר המשפחה מחוברת יותר לטכנולוגיה, הקשר המשפחתי הולך ומתנתק, ובכך מפספסים הילדים וההורים זמן משפחתי יקר שאותו לא יוכלו להשיב, לדוגמה- כאשר הילדים מבלים זמן רב ברשתות חברתיות, הם מקדישים פחות זמן לשיחות או בילויים עם משפחתם ובכך כל אחד בעצם מנתק את עצמו משאר בני המשפחה.
בנוסף על כך, כאשר בראש סדר העדיפויות של הילדים נמצא המחשב או הפלאפון, ההורים מאבדים הרבה מהשליטה שיש להם על ילדיהם ומהמעורבות שלהם בחייהם, מאחר שהרשת האינטרנטית רחבה ולהורים אין דרך לשלוט על מעשיהם. למשל- ילדים, ובעיקר בני נוער פוגשים ילדים אחרים דרך האינטרנט, אך הם לא תמיד מודעים לסכנות בכך ולהורים אין אמצעים לדעת על כך ולסייע לו.
לעומת זאת, לטכנולוגיה בימינו אין רק צד הפוגע במשפחה אלא גם צד התורם לה- כאשר אנו רוצים לשמור על קשר עם בני משפחה רחוקים, ניתן לתקשר איתו דרך רשת חברתית או פלאפון ובכך לשמור על קשר קבוע. כמו כן, הורים שלדוגמה אינם יכולים להיות בעבודה מסיבה כלשהי יכולים לעבוד דרך המחשב הביתי, ובכך הם מרוויחים כסף החשוב למשפחה.
הטכנולוגיה כיום לא משמשת אותנו רק לעיסוקינו הפרטיים אלא גם דברים חשובים שעלינו לדעת, כגון חדשות בטלוויזיה או במחשב שנותנים לך את האפשרות להישאר מעודכן בכל מה שעלה על סדר היום הציבורי.
מכל הנאמר לעיל, אנו מסיקים כי הטכנולוגיה יכולה להיות אויב כאשר אנו משתמשים בה בצורה מופרזת, אך היא יכולה להיות אוהב- תלוי אם המשתמש יודע לנצל אותה לטובתו.
טלפון?! לא מה שחשבתם!!
השבמחקבעולם המודרני התחילו להשתמש בטלפוניים סלולאריים בסוף שנות השמונים של המאה הקודמת.
בהתחלה,היה השימוש במכשירים אלה נפוץ רק אצל אנשים עמידים בעלי יכולת כלכלית, שיכלו להרשות לעצמם לרכוש את המכשיר היקר.
במהלך השנים התפתח המכשיר ואיתו הטכנולוגיה שכרוכה בשימוש בו.
כיום המכשירים הסלולאריים נפוצים בקרב כל שכבות הציבור, ללא קשר לשכר אותו מרוויח האדם, וגם בקרב הילדים.
כמעט ואין בית שאין בו כיום טלפון סלולארי לכל בן משפחה.
לפעמים ניתן למצוא שיש יותר טלפוניים מבני האדם הגרים בבית, כדי לאפשר לכל כך הרבה אנשים לדבר במהלך כל היום,מכל מקום אפשרי, נאלצו החברות הסלולאריות להציב אנטנות רבות באזורים רבים בארץ כדי שתתאפשר תקשורת.
אנטנות אלה מוצבות בדרך כלל במרכזיים מסחריים ובאזורי תעשייה ומשתדלים לא להציבם בקרבת מקומות מגורים מכיוון שהקרינה שהן פולטות מסכנת את בריאות הציבור.
לעיתים אין ברירה ואנו רואים אנטנות שמוצבות בקרבת מקום מגורים.בדרך כלל האוכלוסייה במקומות אלה מתנגדת להצבת האנטנות ויוצרת עימותים עם הרשויות שמאפשרות זאת.
הטלפונים הסלולאריים יצרו תקשורת מהירה ונוחה בקרב בני אדם עד כדי כך שניתן היום, להתקשר כמעט לכל מקום בעולם בכל שעה של היום. לדוגמא דרך המכשיר הסלולארי הצלחתי להגיע לבית מלון בארגנטינה וכך ליצור קשר עם אחותי אשר שוהה שם בימים אלו. אך ליתרון זה יש מחיר כבד לפעמיים, שאותו אנו משלמים.
הטלפונים זמינים ונגישים בכל שעות היממה,הפרטיות שלנו מופרת גם בשעות שאינן מקובלות.המידע שנחשף עלינו הוא מרובה וניתן לעשות בו שימוש לרעה.
מבחינה כלכלית אנו יכולים לראות שחשבון הטלפון גוזל מאיתנו חלק גדול בתשלום החודשי.אנו מדברים בטלפון בלי לעשות חשבון ולעיתים רק שמגיע החשבון אנו מבינים במה היינו עסוקים רוב הזמן.ניתן לראות זאת במיוחד אצל הילדים הקטנים וילדי בית ספר בגילאים השונים אשר מקדישים שעות לטלפון ולכל מה שנמצא בו.
יש כאלה אשר עבורם הטלפון מייצג את המעמד בו הם נמצאים והם עסוקים במרדף אחר הטכנולוגיה המתקדמת.
לסיכום,אולי כדאי שנעצור רגע ונחשוב
האם הטלפון משרת אותנו או שאנו הפכנו להיות משרתיו של הטלפון?
אדיר חרזי וחן דפנה